Militaire oefeningen op Twente Airport in de week van 16-18 september 2024

In de week van maandag 16 tot en met woensdag 18 september 2024 vinden er op Twente Airport militaire vluchten en oefeningen plaats als onderdeel van de jaarlijkse internationale oefening Falcon Leap (van 9 t/m 20 september). Tijdens deze dagen trainen transportvliegtuigen van het Air Mobility Command, in samenwerking met internationale partners, op diverse locaties in Nederland in het droppen van vracht en parachutisten.

De vliegtuigen vliegen lager dan normaal, wat betekent dat ze beter zichtbaar en hoorbaar zijn in de omgeving. Dit laagvliegen is een belangrijk onderdeel van de training voor de vliegers van Defensie. Het betreft een conceptprogramma. Door bijvoorbeeld weersomstandigheden of het uitvallen van toestellen, kan het vliegprogramma op het laatste moment aangepast worden.

De gemeente en Twente Airport vragen omwonenden om begrip voor eventuele overlast en benadrukken dat het hier om een oefening gaat die bijdraagt aan de internationale samenwerking en veiligheid. Er wordt niet na 23.00 uur gevlogen. Voor meer informatie over de oefeningen en vliegbewegingen kunt u terecht op www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.luchtmacht.nl/geluidshinder.
 

Meer nieuws
Studententeam HyDriven showt nieuwste ontwerp op Twente Airport 26 augustus 2024
Lees meer
Evacuatie-oefening Korps Commandotroepen en Rangers van 11 Luchtmobiele Brigade 04 juli 2024
Lees meer
people@places opent unieke locatie voor meeting & events en flexwerken op Technology Base 02 juli 2024
Lees meer
Vanaf 22 juni: Defensie-oefening TSP GOLD op Twente Airport 21 juni 2024
Lees meer